Kişisel blog nedir? nasıl olmalıdır? kişisel blog yazarken nelere dikkat edilmeli?


Kişisel Olmak

Kişisel olmak ve kullanıcıya mantıklı ve anlamlı gelen konular yazmak her daim kazandırır. Sanırsam tek cümle ile anlamış olmalısınız fakat detaya girmek gerekirse içinizden geçen konuları kendi cümleleriniz ile mantıklı bir şekilde anlatmanız okuyucunun her zaman ilgisini çekmiştir. Karmaşık bir dil ile yazılan yazı her yerde karşılaşıldığı için kullanıcıya uzak ve sıkıcı gelmektedir. Bu anlattıklarımı dikkate alarak içinizdeki duyguları katmayı kesinlikle ihmal etmeyin yazının ruhu içinizden gelen hislerdir.

Hissiz yazılmış bir yazıda nerede eksiklik var diyerek aklınıza soru işaretleri geliyor olabilir. Bu hususu açıklamak gerekirse yayınlamış olduğunuz yazıları şahsınıza özel bir anlatıma ait ve hislerinizi katarak oluşturulmuş olması okuyucu yönünden önemli bir husustur. Arama motorları yazmış olduğunuz yazıda bulunan hislere bakmazlar ama kullanıcıların girişlerine bakarlar. Kullanıcılarda yazmış olduğunuz yazının niteliğine göre sitenize giriş yaparlar. His katılmamış yazılar yayınlamanız sizi başarıya ulaştırmayacaktır ve arama motorlarında listelenmenizi etkileyecektir.

Düşük etki

Blog yazarı olmanız sizi diğer editörlerden farklı kılar belli bir tüzüğe sahip yazı yazmak zorunda olan editörlerden şanslı olduğunuzu unutmayın aslında her şey sizin elinizde, ne kadar his katarsanız o kadar etkileşimde olursunuz. Bu faktör sizin için büyük bir şanstır ve bunu çok iyi kullanmanız gerekmektedir.

Bir haber olarak ele alınan konu düz bir anlatım şekline sahip olabilir. Ama bir kişisel blog yazarının farkı düz olarak değil de yazıyı dilediğince şekillendirerek atabilir. Sizde bu şekillendirmeden mutlaka yararlanmanız gerekmektedir aksi takdirde normal olarak yazılan yazılardan hiçbir farkı olmayacak ve sıradan bir yazı yazmış olacaksınız. Böyle bir yazı yazmakta blog için fayda sağlamayacaktır, bunun sebebi ise adı üstünde kişisel blog olmasıdır.

İlk Tercih olmamak

Her daim rakipleriniz olacak sizler onlardan her zaman daha üstün olmalı ve performansınızı ona göre belirlemelisiniz yani yazmış olduğunuz yazıya kendi anlatımlarınızı vurgulamıyorsanız geri planda kalacaksınız. Bu durumdan kurtulmanızın en önemli yolu kendi vurgunuzdur. Bu durumun size her durumda faydası olacaktır. Etkileşime açık olmayan bir konudan bahsetmeniz sıralamadan düşmenizi ve okuyucu kaybetmenizi sağlayacaktır.

Okuyucu odaklı olma

Düz ve aşırı uzun yazılmış olan yazılar ve css ile görüntü açısından güzel gözükmeyen yazılar her zaman itici gelmiştir. Kullanıcıyı okuma konusunda zorlamamalısınız ve akıcı bir şekilde yazmalısınız. Bu doğrultu ile birlikte birde şahsi olarak yazma konusunda ki özelliklerinizi yazıya eklediğiniz zaman emin olun ki bloğunuzda büyük değişimleri gözlemlemiş olacaksınız. Yazmış olduğunuz yazılar eleştiriye açık olduğu için bazı olumsuz yorumlar alabilirsiniz bu yorumlar doğal olarak karşılanmalıdır. Herkesin memnun kalacağı bir yazı yazmak kimsenin harcı değildir. Sizin içinize sinen bir yazı yayınlarsanız %80 oranında başarıya ulaşacaktır.

Anlatımlarınızı olabildiğince sade bir dille kişisel olarak anlatmaya çalışın. Bir konuyu ele alırsak ve bu konunun internet üzerindeki değeri popüler olduğunu varsayarsak, konudan sizin beklentileriniz neler olur? Bu hususu iyi bir şekilde analiz etmeniz gerekmektedir. Eğer şahsi duygu ile yazmadıysanız bana kalırsa bir beklenti içerisinde olmamanız gerekmektedir.

Şunu unutmayın ki,

Eğer bir blogger iseniz ve lider olarak zirvede yer almak istiyorsanız, yazılarınızı, kişisel olarak yazmalı ve şahsi duygunuzu mutlaka katmalısınız.

Kişisel Blog ve Hayatımızdaki Yeri

Günümüzde artan kişisel blog sayısı ile rekabet oldukça artmış durumda ve Google’da algoritmaları ile bu siteleri kolay bir şekilde eleyerek gerçekten lider olmayı hak eden blog siteleri ile mutlu mesut hayatını sürdürmektedir. Bu aralar herkesin dilinde olan ve önlem alınan panda güncellemesi ile sitelerin sıralamaları daha fazla değişecekmiş gibi duruyor o yüzden güncellemeleri dikkatli bir şekilde inceleyerek web sitelerimiz için önlem almak zorundayız.

Kişisel Blog Yazarken Nelere Dikkat Edilmeli?

Kişisel Blog Yazarlarının öncelikle yapması gereken en önemli husus bir blog da ki özgün içerikler. Devir eski devir değil, eskiden olsaydı anahtar kelimeler ile yükseliş sağlayarak hiç bir zorluk çekmeden dilediğimiz kelimede üst sıralarda yer alabiliyorduk. Bu kullanıcılar için tam bir zulüm oluyordu. Örneğin bir “ördek” arması yaptığımız zaman listelenen web sitelerinin içeriğinde “kedi” bulmak gerçekten insanları çıldırtıyordu geliştirilen algoritmalar ile bu sorunu ortadan kaldırarak tamamen kullanıcı odaklı bir algoritmayı kurdu. O yüzden kişisel olarak blog yazan yazarlar seçmiş oldukları anahtar kelimelere çok dikkat etmelidirler. Aksi taktir de Arama motorlarında bir fayda göremeyecekler.

İkincisi ise bu yazmış olduğum makaleyi inceleyerek dikkat etmeniz gereken hususları anlayarak güzel bir kaynak elde edebilirsiniz. Kullanılan anahtar kelimelere vermiş olduğum taglar H etiketleri vs. bu konulara özellikle dikkat etmelisiniz. Yazmış olduğunuz blogunuza facebook, twitter vs. gibi sosyal medya araçlarını mutlaka kullanmalısınız bu sayede organik hit alarak sıralamanızı yükseltebilirsiniz.

Kişisel Blog’dan Nasıl Para Kazanılır?

Kişisel blog genel olarak bir gelir elde etmek üzerine açılıyor bu yüzden tabi ki gelir elde edebilirsiniz. Nasıl mı olacak? Bunun bir çok yöntemi var sıralarsak öncelikle tabi ki Adwords tabi öncelikle sitenizin içeriği uygun olmalı ve gelişmiş olmalıdır. Eğer sitenizde 5 6 özgün makale yayınlayarak listede üst sıralara çıkmayı hedefliyorsanız yanılıyorsunuz.

Bunun haricinde tanıtım yazıları yayınlayarak gelir elde edebilirsiniz. Bu konuda da forumlara ilgili kişilerin bulunduğu yerlere konu açarak reklamınızı yapabilir gelir elde edebilirsiniz. Tabi bunun içinde sitenizin gelişmiş olması lazım ortalama bir makaleyi 50 ila 100 TL arasında yayınlaya bilirsiniz. Tanıtım yazıları yayınlarken mutlaka link çıkışlarını kontrol edin sitenize en fazla 3 link çıkışı verdirtin.

Gitti Gidiyor gibi sitelerin başlatmış olduğu tık yolu ile kazanma ile projelerini araştırarak gelen ziyaretçilerin reklama tıklaması halinde belirlenen ücret kadar para kazanabilirsiniz.

Kişisel Bloğunuzda Hürriyetin açmış olduğunu bumerang projesini yayınlayarak hem hit kazanmış olursunuz hem de gelen teklifleri uygulayarak para kazanabilirsiniz. Tabi öncelikle üye olmanız gerekmektedir ardından sitenizi bumerang’a göndererek editörlerin onayına sunmalısınız. Eğer siteniz onaylanır ve üyelik tipi Altın olarak belirlenirse teklif alabilir ve gelir elde etmeye başlayabilirsiniz.

Kişisel Bloga Nasıl Seo Yapılır?

Kişisel bir blog kurduysanız eğer “seo nasıl yapılır?” diye düşünmenize gerek yok çünkü normal bir siteye yapılan seo ile blog siteye yapılan seo arasında hiç bir fark yok. İkisinde de yapılması gereken şey istikrarlı bir çalışma yürütmek ve özgünlük ile birlikte kaliteli içerikler sunarak bunların yanı sıra kişisel blogun Site dışı seosun da birden çok backlink yerine sağlam ve ömürlük olan bir tanıtım yazısı almanızı öneririm. Ayrıca kendi kişisel blogunuza öreceğiniz link yapısı ile dilediğiniz kelimede yükselmemek elde değildir.

SEO sürekli gelişen Google’ın algoritmaları ile şekillenen bir dünya yöneticisidir. Evet, bu cümlemi kullanmamdaki sebep, herkes Google için bir şeyler yapıyor bize emir veriyor ama “ister yap ister yapma” diyerek bizimle dalga geçiyor sanki bizde her türlü ona uymamız gerektiği için bizi, onu bunu kısacasına herkesi yönetmiş oluyor. Kişisel blog sahipleri de hiçbir ayrıcalıktan yararlanmadıkları için mecburen onlarda Google’ın emrettiklerini yapmak zorundalar tabi Arama sonuçlarında güzel bir yerlere gelmek istiyorsanız.

Ücretsiz Kişisel Blog Açabilir Miyim?

Ücretsiz kişisel blog sitesi açmak internet üzerinde yapılan en kolay işlerden birisi tabi ki açılabilir. Önemli olan açmak değil de en önemli soruyu size soruyorum “Blog sitesi nasıl yönetilir?” aslında bu makalemde sizlere bir blogun nasıl yönetileceğini ve arama motorları üzerinde nasıl başarı sağlarsınız bunu anlatmış oldum. Eğer bu dediklerime uyarak bana rakip olursanız gerçekten kazanabilirsiniz. Ücretsiz olarak blog açmak için birçok yöntem var bunlardan en bilineni takibi wordpress hem yönetici dostu paneli ile hem de seo ile tam uyumlu olması ve profesyonel geliştiriciler tarafından kodlanması sayesinde sürekli güncellenen bir bloga sahip olabilirsiniz. İnternet üzerinden “Kişisel Blog Açma” diye aratırsanız blogunuzu açabilir ek gelir elde edebilirsiniz.


0 Comments

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

istanbul escort